Minden jog fenntartva © 2009 | SIMON SZAUNA KFT.
Az oldal megtekintéséhez Flash Player szükséges! Ha az oldal nem jelenik meg akkor, itt letölthető!
For seeing this page Flash Player is needed! If the page is not seen,
here you can load it!
Zum Anschauen der Seite ist Flash Player erforderlich! Wenn die Seite nicht zugänglich ist, ist Flash Player hier herunterzuladen!

Jégbarlang, jégkabin

Szaunázást követően a test lehűtésére nemcsak merülődézsa vagy jeges tó, hanem az úgynevezett jégkabin vagy jégbarlang révén is lehetőség van. A hűtőfürdő ezen formája jóval kíméletesebb, hiszen a jégbarlang által nem éri a szervezetet sokkhatásként a hideg víz, a használó lassabb tempóban és kevésbé drasztikus formában élvezheti a forróság után a jégkabin hűvös levegőjét.

A mesterséges jégbarlang, vagy másik nevén frigidárium nem új keletű találmány – már a rómaiak is alkalmazták a test hűtésére jótékony egészségügyi hatásai miatt; készítettek a mai jégkabinok ősének megfelelő hideg, jeges helyiségeket.

A mai értelemben vett jégbarlang és jégkabin azonban már messze túlmutat az akkori, friss jég utánpótlásával működő technikán. A modern technológiának köszönhetően a mostani jégbarlang és jégkabin kivitelezés a professzionális felépítésen túl a design, a látvány és hangulati elemek terén is jóval többet nyújt egyszerű hűtőhelyiségnél.

Miben különbözik a jégkabin és a mesterséges jégbarlang?

A jégkabin és a jégbarlang voltaképp szinonimaként terjedt el a hűtőfürdő kedvelőinek körében, és igazából nincs is jelentős különbség köztük. Mégis, az eredeti értelemben vett művi jégbarlang mind méretét, mind kivitelét tekintve eltér a jégkabintól, elsősorban méreteit tekintve.

- Jégkabin:
A hagyományos jégkabin kivitel 1 vagy 2 személyes (de természetesen ennél nagyobb is lehet), a belső kialakítása a szaunakabinokéhoz hasonló, a falai sík, az adott hűtéstechnikától függően száraz vagy jeges felületűek. A jégkabin elsősorban egészségügyi céllal készült, kisebb helyiségekbe szánt, helytakarékos megoldás.
- Jégbarlang:
A telepített jégbarlang a természetes jégbarlangokhoz hasonló kialakítású, műsziklával és jéggel, akár jégcsapokkal borított falfelületű, nagyobb helyiség, amely egészségjavító hatásain túl a látvány és élményelemekre helyezi a hangsúlyt. A jégbarlang általános kivitelben min. 6 személyes (ennél kisebbet költséghatékonyság szempontjából nem éri meg üzemeltetni), főként nyilvános szaunáknál és wellness centrumoknál építtetnek ilyet. A hidegen túl mással is szolgálnak jégbarlangok üzemeltetői: zene, kellemes illatok, és különleges fényhatások teszik a bent tartózkodást feledhetetlen élménnyé.

A jégbarlang és jégkabin építésnél többféle hűtéstechnológia alkalmazható. Jégkabin esetén általában levegőt hűti a rendszer, míg a jégbarlangnál általában a másik módszert alkalmazzák: víz hűtésével és kicsapásával, azaz valódi jég képzésével érik el a kívánt hőmérsékletet (és egyúttal a zúzmarás, jeges látványt).

Jégkabin és jégbarlang tervezése és gyártása egyedi igény szerint:

A jégkabinjaink és jégbarlangjaink készítésénél esetlegesen felmerülő speciális igényeket minden esetben figyelembe vesszük, és annak megfelelően, személyre szabottan gyártjuk le a terméket, amelyre 2 év (meghosszabbítható) garanciát vállalunk.
áraink magukban foglalják a személyes felmérést és szaktanácsadást, megrendelés esetén az elkészítést, szállítást, és beüzemelést. Jégkabinjaink beüzemelését a megrendeléstől számított 45 napos szállítási határidővel vállaljuk.
Merjen álmodni, mi megvalósítjuk álmait!

Kérjen egyedi árajánlatot, készséggel állunk rendelkezésére! Központi információs vonalaink: +36-20-222-33-77, +36-20-222-33-88.

Válassza a luxus életérzést! Simon Szauna az Ön Egészségéért!